Trauma therapie en EMDR

Op zoek naar een psycholoog of psychotherapie voor een trauma te verwerken door gesprekstherapie of eventueel door EMDR, bij IPO Antwerpen ben je aan het juiste adres.

Het verwerken van een traumatische ervaring is een complexe en overweldigende uitdaging. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken om deze moeilijke periode te doorstaan. Wanneer men probeert een traumatische gebeurtenis snel te vergeten, kunnen later in het leven onverwerkte emoties naar boven komen, bijvoorbeeld in de vorm van nachtmerries of paniekaanvallen. Niet-verwerkte trauma's kunnen resulteren in diverse symptomen, zoals angst, depressie, schuldgevoelens, slaapstoornissen en terugkerende nare herinneringen.

Een psycholoog kan waardevolle ondersteuning bieden bij de verwerking van traumatische gebeurtenissen, variƫrend van verkrachting en misbruik tot ongevallen, brand en overvallen. Bij trauma of posttraumatische stressstoornis (PTSS) kan cognitieve gedragstherapie effectief zijn, terwijl psychodynamische therapie behulpzaam kan zijn bij langdurige en complexe traumatische ervaringen, zoals o.a. (seksueel) misbruik.

Het voordeel van traumatherapie is dat deze traumatische gebeurtenissen veilig binnen de therapeutische setting besproken kunnen worden. Hierdoor krijgen ze een plek en kunnen de symptomen van het trauma, zoals nachtmerries, flashbacks, angst en depressieve gevoelens, stapsgewijs verminderen en uiteindelijk verdwijnen. 

dringende hulp antwerpen deurne

Praktijk IPO: Locaties

IPO Deurne

Herentalsebaan 421A
2100 Deurne

IPO Willebroek

Nieuwstraat 22
2830 Willebroek 

IPO Kapellen

Antwerpsesteenweg 95
2950 Kapeleln

IPO Antwerpen-Centrum

Tabakvest 87
2000 Antwerpen

IPO Antwerpen

Tabakvest 87
2000 Antwerpen Centrum

Contact (klik hier)

Privacy Policy | GDPR

Aanbod

  • Loopbaanbegeleiding
  • Groepssessies

    Openingsuren

    Consultaties: 
    Op afspraak (ma - zo)